Grupa Producencka, założona w roku 1951, obecnie zrzesza 2100 członków – producentów i jest największą spółdzielnią produkcji oliwy z oliwek w rejonie Sierra de Cazorla (łańcuch górski Cazorla).
Znajduje się w prowincji Jaén na południu Hiszpanii. Nasz rejon jest największym na świecie zagłębiem produkcji oliwy z oliwek.

Nasz cel

Nasz cel, jakim jest uzyskanie oliwy naturalnej (Virgen Extra – uzyskanej z pierwszego tłoczenia „na zimno”) o wysokiej jakości, zobowiązuje nas do ciągłych, wieloaspektowych starań dostarczania najbardziej wymagającemu konsumentowi produktu, wyróżniającego się jakością.
Ciągła innowacja, głęboka specjalizacja, prowadzone nieprzerwanie inwestycje i wizja handlowa to kluczowe aspekty naszej konkurencyjności.
Nasza oliwa
Dogłębna wiedza, wielopokoleniowe doświadczenie i staranny dobór najlepszych owoców zbieranych w optymalnym momencie, w połączeniu ze starannym procesem obróbki pozwalają na zdobycie zaufania i uznania, zarówno na rynku krajowym, jak i na arenie międzynarodowej ze strony najbardziej wymagających konsumentów i smakoszy oliwy.

Cazorla, usytuowna w Parku Krajobrazowym Sierra de Cazorla, Segura i Las Villas, jest największym w Hiszpanii i drugim w Europie obszarem chronionego krajobrazu oraz ogłoszonym przez UNESCO Rezerwatem Przyrody i Obszarem specjalnej ochrony ptaków. Charakteryzuje się mikroklimatem odpowiednim do uprawy drzew oliwnych i obecnością aromatycznych roślin, które są elementami wyróżniającymi naszą oliwę naturalną Virgen Extra spośród innych, także pochodzących z prowincji Jaén.
Położenie geograficzne i tradycyjna forma uprawy naszych gajów oliwnych pozwalają określić optymalny moment zbioru. Z tego względu gwarantujemy konsumentom najlepszą jakość naszej oliwy
która jest produkowana z całkowitym poszanowaniem zasad ochrony środowiska. Matka Natura jest naszym sprzymierzeńcem i dostarcza nam, to co ma najlepsze, a my odwdzięczamy się, dochowując troski o jej ochronę w sposób naturalny.
My, członkowie grupy producenckiej „Aceites Cazorla”, uprawiamy w sposób tradycyjny nasze drzewka oliwne odmian ROYAL DE CAZORLA i PICUAL. Odmiana Royal de Cazorla jest odmianą endemiczną i stanowi ok. 10% produkcji. Natomiast odmiana Picual obejmuje pozostałe 90% i jest odmianą dominującą w całej prowincji Jaén.
Gwaranacja jakości

Oferując najwyższą jakość wszystkich naszych produktów, pracujemy z myślą o konsumentach, a nasze bezustanne zaangażowanie pozwala na wyznaczanie nowych standardów jakości.
Dla zagwarantowania procesów uprawy oliwek i ich przetwarzania oraz uzyskiwania i rozlewania naszej Oliwy Naturalnej Extra Virgen, jak i ich późniejszego zaświadczenia o jakości, nasze przedsiębiorstwo jest jednym z podmiotów, które posiada Zastrzeżony Certyfikat Pochodzenia (Denominación de Origen) – Sierra de Cazorla. Świadectwo pochodzenia jest gwarancją jakości i jednocześnie stanowi rekomendację Junta de Andalucía (Rządu Autonomii Andaluzji) poświadczoną Znakiem Potwierdzonej Jakości.